Sari la conținut

Nu trebuie să fii obraznic chiar dacă ești ultimul cocoș din Atlanta. Sarcina învăţătorului este, din acest punct de vedere, destul de grea — să le explice elevilor care nu au cunoştinţe teoretice de gramatică felul în care funcţionează conjugarea acestui verb.

fii obraznic rămân celibate în timp ce se întâlnește

Fii cuminte! Tu Să nu fii timid! Iată câteva exemple: să nu fii cuminte - să nu fiu cuminte; ai să fii - am să fiu; o să fii - o să fiu.

fii obraznic dating pentru jucători de tenis

Dacă forma nu se schimbă a fi rămâne constantăatunci verbul se scrie cu un singur i: vei fi — voi fi, poţi fi — pot fi, ai fi — aş fi, să fi mers, aş fi mers. Elevii trebuie să ştie că ortografierea cu doi i se poate întâlni numai la persoana a II-a singular. Doar atunci este problematic dacă verbul se scrie cu un i sau cu doi i.

fii obraznic ce să știi despre întâlnirea unui bărbat taur

Dacă verbul este la o altă persoană sau la persoana a II-a plural, el se scrie numai cu un i. Aşadar, se ortografiază întotdeauna astfel: eu aş fi, eu aş fi citit, eu voi fi, eu pot fi, fii obraznic să fi fost; el ar fi, el ar fi mers, el va fi, el fii obraznic fi, el să fii obraznic fost; noi am fi, noi am fi fost, noi vom fi, noi putem fi, noi să fi fost etc.

Imperativul are numai formă de persoana a II-a, prin urmare, nu se poate controla ortografierea prin înlocuirea cu persoana I. Regula e însă simplă: forma fii obraznic se scrie cu doi i, forma negativă alcătuită cu infinitivul se scrie cu un singur i: Nu fi obraznic!

fii obraznic datând pe cineva dintr-o altă țară online

Fii obraznic! Sarcina învăţătorului este, din acest punct de vedere, destul de grea — să le explice elevilor care nu au cunoştinţe teoretice de gramatică felul în care funcţionează conjugarea acestui verb.

fii obraznic dating affinity match

Mai puteţi citi:.