Sari la conținut

Toamna începe la jumătatea sau sfârșitul lunii septembrie cu zile călduroase și însorite. Ea era fiica postumă a lui Constantius II, născută în anul , soția împăratului Grațian din , decedată în

Tomis, Kiustendje, Constanța, un oraș care de-a lungul secolelor a avut mai multe denumiri și are o istorie bogată. La mulți ani tuturor, de ziua numelui! La mulți ani, Constanța! Ziua Constanței și originea numelui acestui oraș De ziua Constanței, dar nu numai acum, ne putem aminti că denumirea orașului Constanța are, cel mai probabil, o strânsă legătură cu dinastia lui Constantin cel Mare. În primul rând prin fiul său, împăratul Constantius II, care încă de la începutul domniei, în a avut în domeniul său Scythia Minor, împreună cu toată dioceza Traciei și cu tot Orientul și ulterior a condus singur datând constanța Imperiu Roman.

Patru morminte datând din perioada romană, descoperite în centrul vechiului Tomis Publicat pe 10 septembrie Distribuie Tweet Datând constanța Arheologii constănţeni ,coordonaţi de dr. Constantin Băjenaru, responsabilul ştiinţific al săpăturii, au descoperit în centrul vechiului Tomis, patru morminte datând din perioada romană, respectiv secolul II după Christos.

În Antichitate, cea mai mare concentraţie de morminte se atingea de-a lungul drumurilor, astfel încât călătorii, atunci când făceau un popas, să poată admira mormintele celor răposaţi acolo, şi să citească inscripţiile şi numele celor care se odihneau.

datând constanța

Într-un mormânt au fost găsite şi obiecte de ofrandă, respectiv două ulcioare perfect conservate, fapt ce a permis datarea acestora în timp. În alt loc de veci, al unei femei, s-a găsit un ac de os pentru păr.

datând constanța

La vremea aceea, obiceiul strămoşilor noştri era de inhumaţie, însă arheologii au dat şi peste un mormânt de incinerare, deşi ritul era în declin în secolul II după Christos.

Piesele şi scheletele vor fi duse la Muzeul de Datând constanța şi Arheologie Constanţa, după o escală la laboratorul de restaurare.

datând constanța

Comentarii: Fii primul care scrie un comentariu! NOTĂ: Te rugăm să datând constanța la subiect.

Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

datând constanța